Många kvinnor i dagens samhälle tycker om att unna sig själva lite extra i vardagen. Ett utav sätten är att göra akryl- eller gelénaglar på en salong, ett sätt att ta hand om sig själv få slappna av en stund. Om du är intresserad av naglar, tycker om att pyssla och har ett öga för detaljer kan en nagelutbildning vara något för dig.
Här nedan finner du information om hur en nagelutbildning kan se ut, vilka moment som ingår och vart det finns potentiella chanser till jobb efter din utbildning. Fundera först på om du vill arbeta som till exempel en manikyrist eller nagelteknolog. En nagelteknolog kan till exempel förstärka och dekorera dina naglar medan en manikyrist även lär sig om handmassage och rengöring av naglar.
Hitta rätt utbildning
Det finns en hel uppsjö med institutioner och utbildare som erbjuder utbildningar till manikyrist eller nagelterapeut idag. Försök hitta en SANSA-godkänd skola, då försäkrar du dig om att du får en mycket bra utbildning. Men vissa skolor är bra trots att de inte har SANSA-godkännandet så se till att läsa rekommendationer och fråga runt innan du bestämmer dig.
Utbildningsmoment och kurser
De vanligaste utbildningarna sker under några veckor med både teoretiska kurser såsom marknadsföring, nätverkande och materiallära men även praktiska moment. I de praktiska momenten lär du dig hur du skapar naglar från grunden med hjälp av akryl eller gelé, samt hur du kan dekorera dem. Innan utbildningen är klar måste du göra ett slutprov och bli godkänd för att få ditt diplom.
Framtida jobb inom yrket
Som nagelteknolog är du oftast egen företagare och kan därmed välja din arbetsplats. Du kan arbeta hemifrån eller höra dig för om salonger i närheten letar efter en nagelteknolog, då kan du hyra in dig i deras salong och arbeta därifrån. Det viktigaste för en framgångsrik nagelteknolog är att skapa ett brett nätverk av kunder, på så sätt kan du själv styra ditt schema.